Oglašavanje i reklamiranje na portalu Istočna Hercegovina: pošaljite upit ili pozovite +387 66 470051

TREBINJE: Studenti nezadovoljni odnosom gradske uprave

Na adersu našeg portala stiglo je saopštenje Udruženja studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

gradska-trebinje-1

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević juče je u svom kabinetu ugostio studente Elektrotehničkog fakulteta iz Istočnog Sarajeva, fotografisao se sa njima i kažao kako će izaći u susret savkom učeniku i studentu i podržavati omladinske i studentske aktivnosti, kao što je tobože radio i do sada.

Udruženje studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment iz Trebinja već godinama pokušava da dobije „podršku“ od aktuelnog gradonačelnika, ali bezuspješno.

Naši zahtjevi ostaju bez odgovora!

Pitamo se, nije li sramno to da studentska organizacija jednog uglednog trebinjskog fakulteta, koji pohađaju i studenti iz susjednih opština, kao i studenti iz regiona nema finansijsku podršku grada u kome bitiše.

Ako je, kako je juče objavljeno na gradskom sajtu, podržao organizaciju „Elektrijade“, pitamo se zašto sličnu podršku nije pružio i studentskoj organizaciji grada na čijem je čelu.

Od Grada nismo dobili biti niti jedne marke kada smo organizovali Kongres studenata Mašinstva, ali smo i bez toga uspjeli da iznesemo sve i da napravimo manifestaciju na koju se studenti iz mašinske struke rado odazivaju.

Organizovali smo Školu Lidera na kojoj su bili svi studentski prestavnici fakulteta Republike Srpske, posjetu Ljubljani, Kongres studenata u Beogradu, Univerzitetske večeri, Univerzitetske sportske igre, naravno da smo i mi išli na Mašinijadu svih ovih godina i bez ijedne marke podrške od strane gradonačelnika.

Uz dužno poštovanje kolegama u Istočnom Sarajevu, ali pitamo se zašto smo mi izostavljeni i zašto su oni veći prioritet našem gradonačelniku. Da li je u pitanju možda stranačka pripadnost ili je u pitanju nešto sasvim drugo trebamo se svi zapitati.

Udruženje studenata Fakulteta za proizvodnju i menadžment